Ολάντ: Η χρηματιστηριακή κρίση οφείλεται στη «στασιμότητα» της Ευρώπης
Η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα είναι το αποτέλεσμα της «στασιμότητας» στην ήπειρο, της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και της «παγκόσμιας αβεβαιότητας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρ.Ολάντ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στη συνταγή σκληρής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας του Βερολίνου. «Βγήκαμε από την κρίση στην ευρωζώνη, όμως η Ευρώπη δεν ξαναβρήκε τον δρόμο της ανάπτυξης και βρίσκεται σε στασιμότητα» είπε ο Ολάντ.
Η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα είναι το αποτέλεσμα της «στασιμότητας» στην ήπειρο, της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και της «παγκόσμιας αβεβαιότητας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, εξαπολύοντας νέα επίθεση στη συνταγή σκληρής λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας του Βερολίνου. «Βγήκαμε από την κρίση στην ευρωζώνη, όμως η Ευρώπη δεν ξαναβρήκε τον δρόμο της ανάπτυξης και βρίσκεται σε στασιμότητα» είπε ο Ολάντ.
«Υπάρχει μια παγκόσμια αβεβαιότητα» ενώ «οι ΗΠΑ επιβραδύνουν και η ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι πολύ αδύναμη» υπογράμμισε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Μιλάνο για τη Ευρωασιατική σύνοδο κορυφής, την Πέμπτη.
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι αναγκαίο «η Ευρώπη να μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης πολύ πιο ισχυρής».
Σύμφωνα με τον Ολάντ, «βγήκαμε από την κρίση στην ευρωζώνη όμως η Ευρώπη δεν ξαναβρήκε τον δρόμο της ανάπτυξης και βρίσκεται σε στασιμότητα».
Συνέχισε τονίζοντας ότι χρειάζεται «καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών και αυτό θα κάνουμε εδώ στο Μιλάνο, όπου η Ευρώπη θα συναντήσει όλες τις χώρες της Ασίας».
Ο συντονισμός αυτός θα ήταν «η καλύτερη απάντηση στην κατάσταση των λαών και κυρίως των νέων αλλά αποτελεί και μια απάντηση στις αβεβαιότητες που πλήττουν τις αγορές», πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι «αδυναμίες των αγορών οφείλονται σε δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι «η αστάθεια σε διεθνές επίπεδο, στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή ή ακόμη και στη Δυτική Αφρική λόγω της επιδημίας του Έμπολα».
Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από τα ευρωπαϊκά θέματα, όπως «η αδύναμη ανάπτυξη, τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες για τα επενδυτικά προγράμματα που πρέπει να εφαρμοστούν και τα προγράμματα λιτότητας που προστίθενται το ένα στο άλλο».
Αυτή η κατάσταση «προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές», επέμεινε ο Ολάντ.
«Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβει υπόψη του όχι μόνο την κατάσταση στις χρηματιστηριακές αγορές αλλά και την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη», κατέληξε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας