Ξεκίνησε σε 600 σχολεία πρόγραμμα για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά σε 600 σχολεία το πρόγραμμα Cyberkid, για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά σε 600 σχολεία το πρόγραμμα Cyberkid, για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαχειρίζεται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω Διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (Cyber Alert).
Η εφαρμογή του Cyberkid , η οποία είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, αλλά και smartphones, tablets, android και IOS, παρουσιάστηκε σε διαδραστική τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, τα περισσότερα στην Αττική, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Β.Κικίλια, του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και των υφυπουργών Παιδείας, Αλ.Δερμεντζόπουλου και Γ.Στύλιου.
Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ.Σφακιανάκη.
Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας με σκοπό έως τον ερχόμενο Απρίλιο να έχουν ενημερωθεί όλοι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο.
«Θέλουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να μην «τσιμπάνε» στις παγίδες του Διαδικτύου» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β.Κικίλιας.
Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του τόνισε: «Θέλουμε όλα τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με τρόπο ασφαλή για την σωματική τους και ψυχική τους ακεραιότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442