Φεστιβάλ Αθηνών και το Σεπτέμβριο με 5 παραστάσεις που έσκισαν
Πέντε παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών που φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι από το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2014 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στην Πειραιώς θα επαναληφθούν το Σεπτέμβριο. O «Φιλοκτήτης» μετά τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε στην Επίδαυρο (13.000 θεατές) σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου θα επαναληφθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 4 Σεπτεμβρίου. Η «Ελένη» […]
O «Φιλοκτήτης» μετά τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε στην Επίδαυρο (13.000 θεατές) σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου θα επαναληφθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 4 Σεπτεμβρίου.
Η «Ελένη» του Ευριπίδη (412 π.Χ.) σε σκηνοθεσία του νεοεμφανιζόμενου Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη μετά την παρουσίασή της στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και την αποθεώσή της στο φεστιβάλ της Αβινιόν μεταφέρεται στην Πειραιώς 260.
Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Έκτορα Λυγίζου με πρωταγωνίστρια τη Στεφανία Γουλιώτη που δίχασε το κοινό θα φιλοξενηθεί στην Πειραιώς 260 (κτήριο Δ) καθώς και ο «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου που ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.

Ο Δημήτρης Μαυρίκιος υπογράφει τη σκηνοθεσία της εν εξελίξει περίφημης Πάπισσας Ιωάννας που στηρίζεται στο πολύκροτο μυθιστόρηματου Εμμανουήλ Ροΐδη (1866) με ερμηνευτές τη Ράνια Οικονομίδου, Γιούλικα Σκαφιδά (Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, 2014) και τον Αλέξανδρο Βάρθη.
Εκτός από τις παραπάνω επανηλήψεις η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλoου θα μεταφερθεί στο θέατρο Πορεία καθώς και το «Ραμόνα Trave/η γη της καλοσύνης» της «bijoux de kant» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος και Κρις Ραντάνοφ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.
| Η προπώληση από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου. Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις της Πειραιώς είναι: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 10€, Μειωμένο 15€, Ανέργων 5€, ΑμεΑ 5€. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:00 |
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
- Ο Πρεστιάνι απολογήθηκε στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα για το περιστατικό με τον Βινίσιους
- Τρεις δεκαετίες μετά η διαμάχη συνεχίζεται: Ποιος έγραψε τελικά το Angels του Ρόμπι Γουίλιαμς;
- Η «προμετωπίδα» του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
- Ισλανδία: Επισπεύδεται η συζήτηση για ένταξη στην ΕΕ με φόντο τις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442