Χορευτικός Σεπτέμβρης στο Ηρώδειο
Η Sarra Barras μία από τις μεγαλύτερες χορεύτριες flamenco της Ισπανίας, Ζιζέλ και Σπάρτακος με τη χορογραφική υπογραφή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς αλλά και μια βραδιά αφιερωμένη σε μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες του 20ού αιώνα, τη Μάγια Πλιτσέσκαγια –με αφορμή τα 90α γενέθλιά της- θα φιλοξενηθούν το Σεπτέμβριο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Το αστέρι του […]

Το αστέρι του φλαμένκο Σάρα Μπάρας έρχεται με το συγκρότημά της «Ballet Flamenco Sara Baras» στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιάσει μια υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία με τίτλο «Μέδουσα».
Διαβάστε περισσότερα…

Εμπνευσμένο έργο από την αρχαιότητα, ο «Σπάρτακος« του Αράμ Χατσατουριάν, σε τρεις πράξεις, δώδεκα σκηνές και εννέα μονολόγους η χορογραφία που φέρει την υπογραφή του Γιούρι Νικολάγεβιτς Γκριγκορόβιτς έρχεται τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Όπως είχε δηλώσει ο διάσημος χορογράφος σε συνέντευξή του στο «Βήμα», «ο «Σπάρτακος» παραμένει ζωντανός εκφράζοντας υψηλά ιδανικά και αιώνιες συγκρούσεις». Το «πάντρεμα» μουσικής και χορού πρόκειται να συνθέσει ένα μοναδικό κλασικό σκηνικό, με εντυπωσιακά κοστούμια και έντονη θεατρικότητα.
Διαβάστε περισσότερα…

Τις επόμενες δύο ημέρες την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ένα έργο – κληρονομιά του μπαλέτου θα «φωτίσει» το Ηρώδειο. Ο λόγος για τη «Ζιζέλ» ένα βαθιά ερωτικό έργο που φέρει, επίσης, τη χορογραφική υπογραφή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Ο πρώτος ρόλος είναι εκείνος που θα σύρει το χορό της γοητείας και του έρωτα με τις χορεύτριες να έχουν αποσπάσει κατά καιρούς διθυραμβικά σχόλια με κορυφαία την Άννα Πάβλοβα.
Διαβάστε περισσότερα…

Mερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο Μάγια Πλιτσέσκαγια. Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη έχει τίτλο «Ave Maya».
Διαβάστε περισσότερα…
Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
- Ο Πρεστιάνι απολογήθηκε στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα για το περιστατικό με τον Βινίσιους
- Τρεις δεκαετίες μετά η διαμάχη συνεχίζεται: Ποιος έγραψε τελικά το Angels του Ρόμπι Γουίλιαμς;
- Η «προμετωπίδα» του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
- Ισλανδία: Επισπεύδεται η συζήτηση για ένταξη στην ΕΕ με φόντο τις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442