Διαψεύδει ο Γ.Βρούτσης τα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΑΕΔ
«Κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, το δημοσίευμα για τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ, λέγοντας ότι «υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας».
«Κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, το δημοσίευμα για τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ, λέγοντας ότι «υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας».
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το δημοσίευμα μπορεί να χαρακτηριστεί «μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού».
Μετά από δημοσίευμα της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι επίκειται ο διαμελισμός του ΟΑΕΔ, η Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προβλέπει ότι η επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ θα περάσει στο ΙΚΑ, ενώ οι πολιτικές απασχόλησης θα περάσουν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις ροές χρημάτων που αναμένονται από τα κοινοτικά κονδύλια.
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας».
«Τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΔΟΑΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανασύνδεσης του πυρηνικού σταθμού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ζαπορίζια
- Super League: Η βαθμολογία μετά την 17η αγωνιστική (pic)
- Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Ανάσα για τους Περιστεριώτες στο Πανθεσσαλικό
- LIVE: Μπράιτον – Μπόρνμουθ
- Έτος καταστροφής το 2025 για τα κρυπτονομίσματα
- «Κατηγορώ τον Ντόναλντ Τραμπ»: Στο νοσοκομείο ο Πιρς Μόργκαν μετά από πτώση – Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου
- Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
- Γροιλανδία: Η Δανία ζητά από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση της άμυνάς της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)






































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442