Την «παύση» του Ευ.Βενιζέλου ζητά η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελ.Θεοχάρους
Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της καταλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.
Ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της καταλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.
Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Ευ.Βενιζέλου με την οποία την χαρακτήριζε ανεύθυνη και έκανε λόγο για δήθεν πατριωτικούς κύκλους που εκμεταλλεύονται εθνικές ευαισθησίες, η Ελ.Θεοχάρους υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο και υπουργό του.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε επίσης «ανήθικη και ανερμάτιστη» τη δήλωση Βενιζέλου και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας που κατατέθηκε στην ΕΕ επί ελληνικής προεδρίας, και το οποίο χαρακτήριζε την Κυπριακή Δημοκρατία «νεκρή».
Λίγες μόλις ώρες νωρίτερα είχε προβεί σε δημόσια τοποθέτηση επί της αντιπαράθεσης ο ίδιος ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, «αδειάζοντας» την ευρωβουλευτή.
«Οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα, είναι άψογες και άριστες» διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης, στο πλαίσιο ομιλίας του στην οποία απηύθυνε έκκληση για ενότητα στο Κυπριακό.
Και παράλληλα έστειλε το μήνυμα: «Ας αποφύγουμε τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μια παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
- «Όχι άλλο αμερικανικό κάρβουνο!» – Οι σύμμαχοι γυρίζουν την πλάτη στην αμερικανική ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442