ΕΤΕπ: Χορήγηση δανείων 200 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Τη χορήγηση δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στη χώρα.
Τη χορήγηση δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στη χώρα.
Από αυτά, τα 150 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και τα 50 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Alpha Bank. Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών. Σε αυτά υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη χορήγηση πιστώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος.
Το πρόγραμμα θεσπίστηκε από την ΕΤΕπ τον Ιούλιο του 2013, στην προσπάθεια της Κομισιόν και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων σε χώρες όπου η ανεργία είναι υψηλή –όπως η Ελλάδα.
Για να λάβουν δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης για τους νέους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Ειδικότερα, θα πρέπει να έχουν προσλάβει τουλάχιστον έναν νέο κατά το τελευταίο εξάμηνο.
Η ημερομηνία υπολογίζεται από την υπογραφή της σύμβασης με τη συμμετέχουσα στο πρόγραμμα τράπεζα.
Επίσης θα πρέπει να προσφέρουν επαγγελματική κατάρτιση σε νέους ή προγράμματα πρακτικής άσκησης για νέους και να συνεργάζονται με ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης ή τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή πανεπιστήμια για την απασχόληση νέων. Σύμφωνα με την ΕΤΕπ, τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και νέες χρηματοδοτήσεις προς τη χώρα μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442