«Πιέζουμε για να γίνει δεκτός ο Γιούνκερ» διαβεβαιώνει η Μέρκελ
Τη διαβεβαίωση ότι η ασκεί πιέσεις στους εταίρους της να υποστηρίξουν τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Επιτροπής έδωσε η Μέρκελ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Συζητάμε για θέματα ουσίας. Ολόκληρη η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση» επέμεινε η καγκελάριος.
Τη διαβεβαίωση ότι η ασκεί πιέσεις στους εταίρους της να υποστηρίξουν τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Επιτροπής έδωσε η Μέρκελ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
«Συζητάμε για θέματα ουσίας. Και επίσης προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα λάβει την απαραίτητη πλειοψηφία που χρειάζεται για να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ολόκληρη η γερμανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση», επέμεινε η καγκελάριος.
Νωρίτερα ο Μάρτιν Σουλτς, επίσης υποψήφιος για την Κομισιόν, είχε τονίσει ότι η μάχη γύρω από την υποψηφιότητα Γιούνκερ πρέπει να σταματήσει και να σχηματιστεί «ευρεία συμμαχία με στόχο την ισχυρή Ευρώπη».
«Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον» τόνισε.
Οι κορυφαίοι υποψήφιοι των μπλοκ στην Ευρωβουλή για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (ΕΛΚ), Μάρτιν Σουλτς (S&D), Γκι Φερχόφστατ (ALDE), Σκα Κέλερ (Οικολόγοι) και Αλέξης Τσίπρας (Αριστερά) συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για το ζήτημα.
Ο Σουλτς ανέφερε ότι η υψηλή ανεργία, η ενίσχυση εξτρεμιστικών δυνάμεων στην ΕΕ και η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους δημοκράτες στην Ευρώπη: «Χρειαζόμαστε μία ευρεία συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία» ανέφερε ο Σουλτς σε δηλώσεις του στο Spiegel.
Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τον Γιούνκερ το φαβορί για την προεδρία της Κομισιόν. «Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον και έτσι ενισχύσει την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της» τόνισε.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας