Ευ.Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο
«Όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη και όπως τονίζει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει τεχνικά. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Σιμ Κάλας.
Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Σιμ Κάλας, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
«Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη και όπως τονίζει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει τεχνικά», δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι».
«Όλοι αυτοί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα έχει διαμορφώσει, χάρη στις θυσίες των πολιτών της, τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από την κρίση και της οριστικής επανόδου σε συνθήκες ευρωπαϊκής κανονικότητας» πρόσθεσε ο Ευ.Βενιζέλος.
Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με το παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών, τον Νοέμβριο του 2011, ο Ευ. Βενιζέλος σχολίασε ότι όποιος έχει στοιχειώδη μνήμη θυμάται τα γεγονότα και πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα ανακυκλώνονται και δεν έχουν ενδιαφέρον. Ο ίδιος, ωστόσο, εξέφρασε τη βούληση να μιλήσει για τα θέματα αυτά την κατάλληλη στιγμή και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμη ότι το μεγάλο ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι να ολοκληρωθεί αδιατάραχτα η πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και όχι να τεθεί υπό αμφισβήτηση, «πληρώνοντας τεράστιο κόστος και ρίχνοντας την καρδάρα με το γάλα που έχει γεμίσει με τους κόπους του ο ελληνικός λαός».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442