Μόνο για το 51% των Γάλλων είναι θετική η συμμετοχή στην ΕΕ
Μόνο το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σταθερό σε σχέση με πέρυσι (52%), όμως σε πτώση σε σχέση με το 2004 (67%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποιούσε εν όψει των ευρωεκλογών πως έξοδος από την ΕΕ ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία.
Μόνο το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σταθερό σε σχέση με πέρυσι (52%), όμως σε πτώση σε σχέση με το 2004 (67%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποιούσε εν όψει των ευρωεκλογών πως έξοδος από την ΕΕ ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία.
Για το 42% των Γάλλων το γεγονός ότι η χώρα τους ανήκει στην ΕΕ είναι «μάλλον θετικό» και για το 9% «πολύ θετικό». Το 28% των ερωτηθέντων θεωρεί αντίθετα ότι είναι «μάλλον κακό» και το 10% «πολύ κακό», ενώ ένα 11% δεν απάντησε.
Ο σκεπτικισμός απέναντι στην ΕΕ είναι μεγαλύτερος μεταξύ των λιγότερο προνομιούχων ομάδων, δηλαδή των εργατών -μεταξύ των οποίων μόνο το 30% εκτιμά ότι είναι θετική η παρουσία της χώρας στην Ένωση. Αντίθετα η υποστήριξη προς την ΕΕ είναι μεγαλύτερη μεταξύ των στελεχών εταιρειών (78%) και των συνταξιούχων (62%).
Οι πιο φίλα προσκείμενοι στην ΕΕ είναι οι υποστηρικτές του κεντρώου Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem, 81%) και ακολουθούν αυτοί των Οικολόγων (79%), των Σοσιαλιστών (73%) και τέλος αυτοί του συντηρητικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, 63%).
Αντίθετα πιο ευρωσκεπτικιστές είναι οι υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου (37%) και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (12%).
Το βασικό συναίσθημα που προκαλεί η ΕΕ σε σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες είναι η ανησυχία (48%), ενώ μόνο το 18% δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ένωση και το 2% ότι είναι «ενθουσιώδες», με το 13% να είναι «αδιάφορο» και το 10% «εχθρικό» προς την ΕΕ.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 24 Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.048 ανθρώπων άνω των 18 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442