Χ.Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκβιαστεί
Τη θέση ότι «οι ακραίες ιδεολογίες αντιμετωπίζονται στον πολιτικό στίβο και στην κοινωνία, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες» διατυπώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Υπενθυμίζει ότι οι διώξεις στρέφονται κατά μελών της Χρυσής Αυγής, «όχι του κόμματος εν τω συνόλω».
Τη θέση ότι «οι ακραίες ιδεολογίες αντιμετωπίζονται στον πολιτικό στίβο και στην κοινωνία, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες» διατυπώνει σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Υπενθυμίζει ότι οι διώξεις στρέφονται κατά μελών της Χρυσής Αυγής, «όχι του κόμματος εν τω συνόλω». Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η Δικαιοσύνη και οποιοσδήποτε θεσμός και «δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκβιαστεί από αυτούς τους ανθρώπους».
Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να αποτυπώνονται συνομιλίες χωρίς τη συναίνεση του άλλου.
Ερωτηθείς εάν «υπήρξε σχέδιο δολοφονίας σας τον περασμένο Νοέμβριο μετά τις πρώτες συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής;» ο κ. Αθανασίου απαντά:
«Το μόνο που γνωρίζω είναι ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της 12ης Οκτωβρίου 2013, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας, τόσο δική μου όσο και του κ. Δένδια. Συζήτησα με το θέμα με τον κ. Δένδια και πέραν τούτου ουδέν.
»Οφείλω όμως να τονίσω, με αφορμή τα λεχθέντα σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού την περασμένη Πέμπτη, ότι μετά την προσωρινή κράτηση του κ. Μιχαλολιάκου συναντήθηκα με τον κ. Κασιδιάρη στο διάδρομο της Βουλής, έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου, και σε έντονο ύφος μου διαμαρτυρήθηκε για την προσωρινή κράτηση του κ. Μιχαλολιάκου, αλλά δεν εκτόξευσε εναντίον μου καμία απολύτως απειλή.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442