Ράιχενμπαχ: Θετικές ενδείξεις για την αύξηση της ρευστότητας στην αγορά
Υπάρχουν κάποια δείγματα για την αύξηση της ρευστότητας και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την πλευρά των τραπεζών, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης, Χορστ Ραϊχενμπαχ. Χαρακτήρισε δε αναγκαία την υλοποίηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ, ενώ είπε ότι η έκθεση της Task Force για την Ελλάδα θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο.
Υπάρχουν κάποια δείγματα για την αύξηση της ρευστότητας και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την πλευρά των τραπεζών, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ.Χατζηδάκη, ο επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ραϊχενμπαχ.
«Έχουμε δει κάποιους καρπούς και ελπίζουμε να δούμε περισσότερους» συμπλήρωσε.
«Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις είναι λέξεις κλειδιά για την κυβέρνηση, όχι γιατί το λέει η Τρόικα αλλά γιατί αυτός θα είναι ο καταλύτης για να περάσει η ελληνική οικονομία σε νέα φάση πιο ανταγωνιστική, πιο ελκυστική για επενδύσεις αλλά και προς όφελος των καταναλωτών. Για αυτές τις αλλαγές δεν συμβιβαζόμαστε και προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΟΟΣΑ και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Ράϊχενμπαχ, τις χαρακτήρισε σημαντικές για την οικονομία και τους καταναλωτές.
Υπογράμμισε ότι γνωρίζει πως θα πληγούν συμφέροντα, «ωστόσο θα επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της αγοράς» συμπλήρωσε, και πρόσθεσε ότι είναι υπό συζήτηση ο τρόπος που θα υλοποιηθούν αυτές οι συστάσεις.
Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, ανέφερε ότι η έκθεση της Task Force για την Ελλάδα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο, σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει δεχθεί την φιλοσοφία των προτάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το μείζον θέμα είναι πως θα υποστηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ
- Μεγάλη αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ προανήγγειλε ο Ινφαντίνο – Πώς θα αλλάξει το ποδόσφαιρο
- Αναβολή της δίκης του Ivan Greko – Τι ζήτησε το δικαστήριο
- «Ο Γιαμάλ είναι ο παίκτης του μέλλοντος»
- «Προπύργιο της Αριστεράς» – Ο Τραμπ διαλύει ένα από τα σημαντικότερα κλιματικά εργαστήρια του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442