Δοκιμές ασφάλειας πριν οι ουρανοί των ΗΠΑ ανοίξουν για τα drone
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) επέλεξε έξι τοποθεσίες για τη δοκιμή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με την προοπτική να απελευθερωθεί η εμπορική χρήση drone το 2015.
Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) επέλεξε έξι τοποθεσίες για τη δοκιμή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με την προοπτική να απελευθερωθεί η εμπορική χρήση drone το 2015.
Τα πεδία δοκιμών που επέλεξε η FAA βρίσκονται στην Αλάσκα, τη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Ντακότα, το Τέξας και τη Βιρτζίνια. «Θα μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας στους ουρανούς μας» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Φοξ.
Τα drone χρησιμοποιούνται ευρέως από τον αμερικανικό στρατό σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η χρήση τους από επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και αγρότες. Η απελευθέρωσή τους προγραμματίζεται για το 2015, θα μπορούσε όμως να καθυστερήσει σημαντικά.
«Η ασφάλεια παραμένει η πρώτη προτεραιότητά μας καθώς προχωράμε προς την ενσωμάτωση μη επανδρωμένων συστήματος στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ» δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Μάικλ Χουέρτα.
Η FAA εκτιμά ότι περίπου 7.500 εμπορικά drone θα απογειωθούν την πρώτη τριετία μετά την απελευθέρωσή τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις για λογαριασμό της βιομηχανίας drone, στο ίδιο διάστημα θα δημιουργηθούν περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο μέσος μισθός για τους χειριστές θα κυμαίνεται από 85.000 έως 115.000 ευρώ το χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442