World Music της Νέας Υόρκης από τη Νάνα Σιμοπούλου
Το τελευταίο έργο της «Daughters of the Sun», ήταν #1 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Age and World radio charts) ενώ οι συνθέσεις της για το μοντέρνο μπαλέτο έχουν πλαισιώσει παραστάσεις των Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.
Επίσης σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Νάνα Σιμοπούλου με κορυφαίους καλλιτέχνες εκπροσώπους της jazz όπως: τον μπασίστα Charlie Haden, τον τρομπετίστα Don Cherry και στα κρουστά τον Βραζιλιάνο Café Da Silva. Εμφανίστηκε με τη διάσημη σοπράνο Lauren Flanigan στο θέατρο Symphony Space της Νέας Υόρκης, με τη Mary Ann McSweeney στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον στo πλαίσιο του festival «Γυναίκες της Jazz», καθώς και με τον βραβευμένο με Όσκαρ Tan Dun ως σολίστ στο σιτάρ στο Marco Polo στην Οπέρα της Νέας Υόρκης. Επιπλέον, εμφανίστηκε και με την Συμφωνική Ορχήστρα της RAI στο Τορίνο της Ιταλίας. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νάνα Σιμοπούλου είναι καθηγήτρια Σύνθεσης για τον Κινηματογράφο (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).
Μαζί της στο Φουγάρο θα τη συνοδεύει το κουαρτέτο: Caryn Heilman (φωνή, κρουστά), Μάνος Λούτας (μπάσο) και Γιώργος Γλυνός (τάμπλα).
Φουγάρο, Ναύπλιο
Τηλέφωνο κρατήσεων: 27520 47347
- Διαδήλωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στη Χιλή υπέρ της δωρεάν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
- Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει 1η Απριλίου το myCAR
- Συνταγή: Μαροκινό κοτόπουλο με μπασμάτι
- Στροφή της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική: «Πράσινο φως» για κέντρα απέλασης εκτός Ευρώπης
- Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν
- Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή 10.000 ακόμη στρατιωτών στη Μέση Ανατολή





