Εκτελέστηκε ο θείος και μέντορας του ηγέτη του Βορείου Κορέας
Την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, θείου και μέντορα του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε η Πιονγγιάνγκ. Ο άλλοτε δεύτερος ισχυρότερος άνδρας του καθεστώτος εκτελέστηκε έπειτα από μία σύντομη στρατιωτική δίκη, κατά την οποία κρίθηκε ένοχος για προδοσία.
Την εκτέλεση του Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, θείου και μέντορα του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε η Πιονγγιάνγκ.
Ο άλλοτε δεύτερος ισχυρότερος άνδρας του καθεστώτος εκτελέστηκε έπειτα από μία σύντομη στρατιωτική δίκη, κατά την οποία κρίθηκε ένοχος για προδοσία.
«Ο κατηγορούμενος Γιανγκ έφερε μαζί ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε, ως επί καιρό ηγέτης, μία σύγχρονη φατρία, διαπράττοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ειδεχθές έγκλημα της απόπειρας ανατροπής του κράτους» αναφέρει το επίσημο πρακτορείο του καθεστώτος KCNA.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Γιανγκ καθαιρέθηκε από όλα τα αξιώματα που κατείχε, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για οικονομική κακοδιαχείρηση, καθώς και γιατί ήταν «επιρρεπής σε όργια και καταχρήσεις».
Δύο συνεργάτες του είχαν εκτελεστεί δημοσίως στα μέσα Νοεμβρίου.
Ο Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, σύζυγος της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ιλ αποτελούσε επί δεκαετίες σημαντική προσωπικότητα στους κόλπους της βορειοκορεατικής ηγεσίας.
Υπήρξε ο καθοδηγητής του ανιψιού του στα πρώτα βήματά του στην προεδρία της χώρας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας