Στην Ελλάδα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, από το Σάββατο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, από το Σάββατο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Το Σάββατο οι δύο αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα, όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.
Σήμερα, Κυριακή, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου, μετά την επίσημη υποδοχή, είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου είχε προγραμματισθεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στη Συρία.
Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα, Κυριακή, από την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
- Ευρωπαϊκά συνδικάτα – ETUC: Χρειαζόμαστε αυξήσεις μισθών, όχι υψηλότερα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442