Να κρατήσει τις 1.200 μονάδες παλεύει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Πιέσεις ασκούνται στις τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με την αγορά να δίνει μάχη για τις 1.200 μονάδες. Η αναβάθμιση ελληνικών δομημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών από τους οίκους Fitch και Moody's δεν επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία. Αντίθετα η καθυστέρηση της συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην αγορά.
Πιέσεις ασκούνται στις τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με την αγορά να δίνει μάχη για τις 1.200 μονάδες. Η αναβάθμιση ελληνικών δομημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών από τους οίκους Fitch και Moody’s δεν επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία. Αντίθετα η καθυστέρηση της συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 1.196,27 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,28%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,725 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.
Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν μόνο οι μετοχές της MIG (+2,63%), του ΟΛΠ (+1,03%) και της Coca Cola HBC (+0,25%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές του ΟΤΕ (-2,78%), της Eurobank Properties (-2,50%), της Motor Oil (-2,49%), της Εθνικής (-2,27%) και των ΕΛΠΕ (-2,25%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (+2,92%), των Τροφίμων (+0,25%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,24%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,78%), του Πετρελαίου (-2,58%), των Τραπεζών (-1,85%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,80%).
Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 73 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) +28,98%, Forthnet +19,84%, Γενική +19,11% και Μπουτάρης (κ) +18,03%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τρία Αλφα (πο) -19,88%, HOL -19,82%, Ιντερτέκ -16,35% και Βιοτέρ -11,20%.
Με μικρή πτώση κατά 3,64 μονάδες (0,06%) άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 6.506,33 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,21% στις 4.139,7 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,33% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 9.110.53 μονάδες.
Με πτώση 1,50% έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο, εξαιτίας της ανόδου της ισοτιμίας του γεν με συνέπεια οι επενδυτές να συνεχίσουν να πωλούν όπως είχαν κάνει ήδη χθες. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 230,45 μονάδων (-1,50%) για να κλείσει στις 15.177,49 μονάδες. Είχε ήδη υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 2% την Τετάρτη. Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,91%, με απώλειες 11,34 μονάδων για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 1.229,65 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,14% και διαμορφώνεται στα 1,3610 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 138,800 γεν, στο 0,8304 με τη στερλίνα και στο 1,2272 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,37% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 101,975 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6389 με τη στερλίνα και στο 0,9016 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442