Προσαγωγές και χρήση χημικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ.Σοφίας, από το πρωί της Τρίτης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν κάνει χρήση χημικών κατά σχολικών φυλακών που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα. Τα ξημερώματα, η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές σχολικών φυλάκων που είχαν φθάσει έως την ταράτσα του κτιρίου. Οι σχολικοί φύλακες ζητούν συνάντηση με τον Κυρ.Μητσοτάκη. Κλειστή παραμένει η άνοδος της Β.Σοφίας.
Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Βασ.Σοφίας, από το πρωί της Τρίτης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν κάνει χρήση χημικών κατά σχολικών φυλακών που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κλειστή παραμένει η άνοδος της Βασ. Σοφίας.
Τα ξημερώματα η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές σχολικών φυλάκων που είχαν φθάσει έως την ταράτσα του κτιρίου στη διάρκεια της αιφνιδιαστικής δράσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 05:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου 18 από τους συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες μπήκαν στο υπουργείο και κάποιοι εξ αυτών έφθασαν έως την ταράτσα.
Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 9 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες (από την Αττική και την περιφέρεια) συνέχισαν την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου.
Η είδηση των προσαγωγών οδήγησε στην ενίσχυση της συγκέντρωσης των σχολικών φυλάκων (στο σημείο βρίσκονται και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών) και οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να επεκτείνουν τη συγκέντρωσή τους σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Βασ. Σοφίας.
Ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν απωθώντας τους εργαζόμενους και κάνοντας χρήση χημικών να τους περιορίσουν στο πεζοδρόμιο.
Από τη χρήση χημικών, δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν δυσφορία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Οι σχολικοί φύλακες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.