Στους δρόμους υποστηρικτές και αντίπαλοι της βουλγαρικής κυβέρνησης
Δεκάδες εκατοντάδες υποστηρικτών όλων των μεγάλων κομμάτων στη Βουλγαρία βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο, πραγματοποιώντας ξεχωριστές πορείες υπέρ ή κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι. Στην πρωτεύουσα Σόφια συγκεντρώθηκαν ψηφοφόροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ στην Φιλιππούπολη υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου GERB επανέλαβαν το αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού.
Δεκάδες εκατοντάδες υποστηρικτών όλων των μεγάλων κομμάτων στη Βουλγαρία βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο, πραγματοποιώντας ξεχωριστές πορείες υπέρ ή κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι.
Στην πρωτεύουσα Σόφια συγκεντρώθηκαν ψηφοφόροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ στην Φιλιππούπολη υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου GERB επανέλαβαν το αίτημα για παραίτηση του πρωθυπουργού.
Την πορεία στη Σόφια διοργάνωσαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι Σοσιαλιστές και το κόμμα της τουρκικής μειονότητας. Στην συγκέντρωση βρέθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.
Οι δρόμοι της Βουλγαρίας δεν έχουν αδειάσει από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές τους τελευταίους μήνες, εκτός από ένα σύντομο «διάλειμμα» γύρω από τις εκλογές που είχαν ακολουθήσει την παραίτηση Μπορίσοφ. Τις τελευταίες ημέρες, φοιτητές έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442