
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Olympic Air από την AEGEAN
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την AEGEAN και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE. Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε 72 εκατ. ευρώ ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές.
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η εξαγορά του 100% των μετοχών της OIympic Air από την AEGEAN και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην AEGEAN και την Marfin Investment Group AE, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean.
Το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε σε 72 εκατ. ευρώ ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ποσό 20 εκατ. ευρώ κατά την υπογραφή του Προσυμφώνου την 22/10/2012 και έχει συμφωνηθεί το υπόλοιπο τίμημα να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη καταβλήθηκε σήμερα (Τετάρτη), κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της AEGEAN, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Διοίκησης της εταιρείας.
Η εξαγορά της Olympic Air, αναφέρει στην ανακοίνωση, φέρνει μια σειρά πλεονεκτημάτων στο επιβατικό κοινό και δημιουργεί αυξημένες δυνατότητες για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.
Μόλις πρόσφατα η AEGEAN ανακοίνωσε δέσμη πρωτοβουλιών που εστιάζουν σε αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό και νέα τιμολογιακή πολιτική για τις περιοχές του δικτύου των άγονων γραμμών της χώρας.
Το σύνολο των ωφελειών που προκύπτουν καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της AEGEAN μετά την εξαγορά, θα παρουσιαστούν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η εταιρεία στις 31 Οκτωβρίου 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
- Μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή απειλή «αποκάλυψε» όπλα – Τι βρήκαν οι Αρχές
- Ισοπαλία στο Σίτι Γκράουντ (1-1), στη ζώνη του υποβιβασμού η Τότεναμ (0-1)
- Θριάσιο: Πτώση τμήματος της οροφής σε θάλαμο ασθενών της ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442