«Πουλτσινέλλα» και «Αρχοντοχωριάτης» από το Kyklos Ensemble στο Μέγαρο
Την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής θα κάνει το νεοσύστατο ορχηστρικό σχήμα Kyklos Ensemble που έχει εμπλουτίσει το ελληνικό τοπίο της μουσικής δωματίου. Έλληνες σολίστ που έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό θα δώσουν δύο συναυλίες την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με δύο αριστουργήματα του νεοκλασικισμού, τις ορχηστρικές σουίτες "Πουλτσινέλλα" του Στραβίνσκυ και "Ο αρχοντοχωριάτης" του Στράους.
Την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής θα κάνει το νεοσύστατο ορχηστρικό σχήμα Kyklos Ensemble που έχει εμπλουτίσει το ελληνικό τοπίο της μουσικής δωματίου.
Έλληνες σολίστ που έχουν διακριθεί τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό θα δώσουν δύο συναυλίες την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με δύο αριστουργήματα του νεοκλασικισμού, ειδικά διασκευασμένα για μικρό σύνολο που φέρουν την υπογραφή των Ιγκόρ Στραβίνσκυ και Ρίχαρντ Στράους.
Τους μουσικούς θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου. Τις συναυλίες θα προλογίσει μουσικά ο νεαρός κλαρινετίστας Ηλίας Σκορδίλης, που θα ερμηνεύσει την πρώτη ραψωδία για κλαρινέτο και πιάνο του Κλωντ Ντμπυσσύ. Στο πιάνο η Ελένη Νικολαΐδη.
Η γέννηση του Kyklos προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους.
«Το Kyklos Ensemble ύστερα από την επιτυχημένη πορεία του, τους πρώτους μήνες της μουσικής ζωής του, επανέρχεται με εξωστρέφεια στο προσκήνιο, μέσα από μία αναδρομική ματιά τεσσάρων αιώνων, συνδυάζοντας την τέχνη του Μπαρόκ με τη μεγάλη συνθετική δημιουργία του 20ού αιώνα» τονίζει ο γενικός διευθυντής του σχήματος, Δημήτρης Δεσύλλας.
«Το σύνολο, σε πλήρη σύνθεση, προβάλλει δύο σπουδαία δείγματα του νεοκλασικού ιδιώματος δύο κορυφαίων δημιουργών, του Ιγκόρ Στραβίνσκυ και του Ρίχαρντ Στράους: τις ορχηστρικές σουίτες “Πουλτσινέλλα” και “Ο αρχοντοχωριάτης” αντίστοιχα» συνεχίζει ο κ. Δεσύλλας.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες είναι 10 ευρώ (ζώνη Β) και 20 ευρώ (ζώνη Α). Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και ΑΜΕΑ) και 8 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442