
Μεγάλες κεφαλαιακές ελλείψεις αντιμετωπίζουν τράπεζες της Ευρωζώνης
Κεφαλαιακές ελλείψεις στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης ενδέχεται να αποκαλύψουν οι επικείμενοι έλεγχοι αντοχής που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σύμφωνα με το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Ιβ Μερς ορισμένες από τις μεγάλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να καλύψουν μεγάλα χρηματοδοτικά κενά.
Κεφαλαιακές ελλείψεις στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης ενδέχεται να αποκαλύψουν οι επικείμενοι έλεγχοι αντοχής που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ θα αναλάβει την απευθείας εποπτεία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης -περιλαμβανομένων πιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Deutsche Bank, η Societe Generale και η Santander- από το Νοέμβριο 2014 και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έναν έλεγχο της ποιότητας των πόρων τους (Asset Quality Review, AQR) προκειμένου να επαληθεύσει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν το πράξει.
Σύμφωνα με το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Ιβ Μερς ορισμένες από τις μεγάλες τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να καλύψουν μεγάλα χρηματοδοτικά κενά. «Ορισμένες τράπεζες ίσως αποδειχθεί ότι πρέπει να καλύψουν χρηματοδοτικά κενά», επισήμανε σήμερα ο Μέρς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442