Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σε επιθέσεις κατά της αμερικανικής οικονομίας καλεί η Αλ Κάιντα

Σε επιθέσεις κατά της αμερικανικής οικονομίας καλεί η Αλ Κάιντα

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, κάλεσε σε μικρής κλίμακας επιθέσεις -ακόμα και μποϊκοτάζ-, σε μία προσπάθεια να πληγεί η αμερικανική οικονομία. Το ηχητικό μήνυμα του Αλ Ζαουάχρι έρχεται 12 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, κάλεσε σε μικρής κλίμακας επιθέσεις -ακόμα και μποϊκοτάζ-, σε μία προσπάθεια να πληγεί η αμερικανική οικονομία.

Το ηχητικό μήνυμα του Αλ Ζαουάχρι έρχεται 12 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να ματώσει η αμερικανική οικονομία, μέσα από τις προκλήσεις μας, έτσι ώστε να συνεχίσει τις τεράστιες δαπάνες της για την ασφάλειά της. Το αδύναμο σημείο της Αμερικής είναι η οικονομία της, η οποία άρχισε να κλονίζεται από την εξάντληση των πόρων της, εξαιτίας των δαπανών της για τον στρατό και την ασφάλειά της» είπε.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το μήνυμα αποτελεί μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των στόχων της Αλ Κάιντα και μιας ρεαλιστικότερης προσέγγισης σχετικά με το τι μπορεί να επιτύχει.

Ο Αλ Ζαουάχρι αποτιμά, επίσης, θετικά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Οι ΗΠΑ έφυγαν «ηττημένες» από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, τόνισε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο