Με τη δυναμική εμφάνιση του Cal Crutchlow ολοκληρώθηκαν οι χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές στο Grand Prix της Τσεχίας. Ο Βρετανός αναβάτης της δορυφορικής Yamaha ήταν ο ταχύτερος όλων, δείχνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και την pole position.
Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Jorge Lorenzo. O Ισπανός βρισκόταν στην κορυφή στο μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου, αλλά έχασε την πρωτιά στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Με την ταχύτητα και τη σταθερότητα που είχε, έδειξε ότι έχει ξεπεράσει εντελώς τους πρόσφατους τραυματισμούς του.
Στην τρίτη θέση ήταν ο Marc Marquez. Ο 20χρονος Ισπανός βελτίωσε το χρόνο που είχε κάνει στις προηγούμενες περιόδους δοκιμών και έστειλε το μήνυμα ότι έμαθε την πίστα και έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σημαντικά βελτιωμένος ήταν και ο χρόνος του Valentino Rossi ανεβάζοντάς τον στην τέταρτη θέση. Ο Ιταλός έδειξε πολύ δυνατός στα ενδιάμεσα τμήματα της πίστας, χάνοντας λίγο χρόνο κυρίως στο τελευταίο κομμάτι.
Αυτός που δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του ήταν ο Dani Pedrosa. O αναβάτης της Honda έχοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο διαφορά από την κορυφή, έμεινε πέμπτος. Το ίδιο συνέβη και στον Stefan Bradl, ο οποίος ενώ στις ελεύθερες δοκιμές 2 ήταν ο ταχύτερος, στη συγκεκριμένη περίοδο φάνηκε να τον προβληματίζει κάτι στη μοτοσικλέτα του.
Σε καλύτερη μέρα βρέθηκαν τόσο ο Bradley Smith, όσο και οι Andrea Dovizioso και Nicky Hayden, κλείνοντας τη δεκάδα που πήρε το απευθείας εισιτήριο για τις κατατακτήριες 2.
MotoGP – Τσεχία 2013: Τα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών 3
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.