Οι επικίνδυνες περιοχές για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου
Το «χάρτη» με τις επικίνδυνες περιοχές για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας. Πρόκειται για 21 περιοχές σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα. Τα κρούσματα για φέτος έχουν φτάσει τα οκτώ σε όλη την Ελλάδα.
Το «χάρτη» με τις επικίνδυνες περιοχές για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπενθυμίζοντας στους πολίτες ότι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.
Πρόκειται για 21 περιοχές σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα.
Στην Αττική οι περιοχές είναι: Σπάτα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Παλλήνη, Ραφήνα, Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Πεντέλη.
Στη Θεσσαλονίκη είναι: Μενεμένη-Αμπελόκηποι, Εύσμος-Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, δήμος Δέλτα και 1ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονικέων.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία: Βέροια, Πέλλα και Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Στη Θράκη, οι δήμοι Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων ο ιός δεν προκαλεί συμπτώματα, ωστόσο από τις αρχές του 2013 έχουν επιβεβαιωθεί 8 κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία. Τρεις ασθενείς εμφάνισαν εγκεφαλίτιδα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παρουσίασαν μόνο πυρετό και ήπια συμπτώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442