Μεθόδευση σκηνικού «εμπαιγμού και πίεσης» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Για επικοινωνιακούς ελιγμούς και μεθόδευση ενός «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης» κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «λύση για αυτήν είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα». Ως προς το θέμα των αποζημιώσεων, υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο άρθρο γίνεται «το καρότο και το μαστίγιο», καθως -όπως λένε- το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και της ενημέρωσης.
Για επικοινωνιακούς ελιγμούς και μεθόδευση ενός «σκηνικού εμπαιγμού και πίεσης» κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «λύση για αυτήν είναι η συναίνεση των εργαζομένων στη συγκάλυψη ενός πολιτικού λάθους και στη διαρκή εκτροπή από τη νομιμότητα».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή τους, «οι επικοινωνιακοί ρόλοι εναλλάσσονται με ‘δεξιοτεχνία’ από τους κυβερνώντες. Από τον ‘σκληρό’ Στουρνάρα που περιόριζε τις ‘γενναιόδωρες’ αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, όπωςτις χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, περάσαμε στον ‘συναινετικό’ Παντελή Καψή, που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους υπογραμμίζουν πως «το άρθρο για τις αποζημιώσεις γίνεται τώρα ‘το καρότο και το μαστίγιο’ για το μόνο που τελικά φαίνεται να ενδιαφέρει την κυβέρνηση: Ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και της ενημέρωσης».
Παράλληλα, σημειώνουν πως «το μαύρο και οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν ήταν μόνο παράνομες και αυθαίρετες πράξεις, αλλά κυρίως εκδικητικές», επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι «επειδή θέλουν να βρεθεί λύση που δεν αποσκοπεί στην ‘εξόντωσή’ τους, συνεχίζουν να καλούν σε πραγματικό διάλογο επί πραγματικών προτάσεων».
Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις τωνεργαζομένων για να καθορίσουν τη στάση τους.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.