Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου στην «Αποστολή»
Επίσκεψη στα γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος. Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε με θερμά λόγια, λέγοντας «μας συνδέει η λέξη "ιερή" εσείς κάνετε Αποστολή και εγώ Ιεραποστολή γιαυτούς που δεν αγάπησαν τα "ματωμένα διαμάντια"». Ο κ. Θεόδωρος και ο διευθυντής της Αποστολής Κ.Δήμτσας συζήτησαν κοινές δράσεις για τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Πατριαρχείου στην Αφρική.
Επίσκεψη στα γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ. Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας Γεώργιο.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο διευθυντής της Αποστολής Κ.Δήμτσας συζήτησαν κοινές δράσεις για τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου του Πατριαρχείου στην Αφρική.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απευθύνθηκε με θερμά λόγια στους ανθρώπους της «Αποστολής» και στο έργο της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας «μας συνδέει η λέξη «ιερή» εσείς κάνετε Αποστολή και εγώ Ιεραποστολή γιαυτούς που δεν αγάπησαν τα «ματωμένα διαμάντια»».
Όπως είπε ο Πατριάρχης: «Στη Σιέρα Λεόνε, ο πατέρας Θεμιστοκλής προσέχει 3.000 παιδιά που δεν έχουν χέρια και πόδια, γιατί οι άνθρωποι εκεί αγάπησαν τα «ματωμένα διαμάντια». Ο πολιτισμένος άνθρωπος σήμερα προσέχει περισσότερο τα «ματωμένα διαμάντια» και αφήνει στην άκρη την προσοχή του την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα. Ευτυχώς αυτό το κενό, όπως είδα καλύπτει στην Ελλάδα η «Αποστολή».
Ο κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους μίλησε για την ένταση που υπάρχει στην Αίγυπτο προβλέποντας δύσκολες ημέρες για την περιοχή.
Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» χαρακτήρισε το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας φάρο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στην Αφρική αλλά και φως του Ελληνισμού. Αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει η «Αποστολή» στο Κονγκό και στην Ουγκάντα και διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη ότι ο Οργανισμός, στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, θα στηρίξει την ορθόδοξη Ιεραποστολή.
Ο κ. Δήμτσας είπε ότι σύντομα θα αποτυπωθεί και γραπτά το πλαίσιο της συνεργασίας της «Αποστολής» με το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.