Και οι πιλότοι της Formula 1 θα μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμές νέων οδηγών, σύμφωνα με απόφαση της FIA. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο προκειμένου να δοθεί στην Pirelli η δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν με τα σκασμένα ελαστικά.
Η FIA ζήτησε ήδη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να προβεί άμεσα και εκτάκτως σε αλλαγή του κανονισμού που απαγορεύει στους οδηγούς αγώνων να έχουν συμμετοχή στις δοκιμές που κάνουν οι ομάδες αναζητώντας νέα ταλέντα.
Έτσι, στο διήμερο προστέθηκε ακόμη μία ημέρα και στο διάστημα 17 έως 19 Ιουλίου στο Silverstone, οι οδηγοί της Formula 1 θα μπορούν να κάνουν δοκιμές μόνο για ελαστικά, αλλά όχι για αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους.