Ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να μείνει ως «πρωταγωνιστής» στην πολιτική
Η πρόσφατη δικαστική καταδίκη σε βάρος του με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων -στην οποία άσκησε έφεση- όχι μόνο δεν πτοεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά δεν τον εμποδίζει από την πρόθεσή του να επανασυστήσει «σύντομα» την Forza Italia (το παλιό του κόμμα) με τον ίδιο στο τιμόνι. Το PdL, είπε σε συνέντευξή του, «θα συνεχίσει να υφίσταται ως συνασπισμός των κομμάτων της κεντροδεξιάς, αλλά σύντομα θα αναγεννηθεί η Forza Italia και φοβάμαι πως θα ηγούμαι εγώ» είπε χαμογελώντας.
Η πρόσφατη δικαστική καταδίκη σε βάρος του με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων -στην οποία άσκησε έφεση- όχι μόνο δεν πτοεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά δεν τον εμποδίζει από την πρόθεσή του να επανασυστήσει «σύντομα» την Forza Italia (το παλιό του κόμμα) με τον ίδιο στο τιμόνι.
Το PdL, είπε σε συνέντευξή του στο RAI, «θα συνεχίσει να υφίσταται ως συνασπισμός των κομμάτων της κεντροδεξιάς, αλλά σύντομα θα αναγεννηθεί η Forza Italia και φοβάμαι πως θα ηγούμαι εγώ» είπε χαμογελώντας.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη καταδίκη του για την υπόθεση Ρούμπι, ο Μπερλουσκόνι μίλησε για «θέατρο του παραλόγου», υποστηρίζοντας πως «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».
Στην συνέντευξή του ο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε επίσης ότι «κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν την ολοκλήρωση του εικοσαετούς πολέμου» που υποστηρίζει ότι διεξάγεται σε βάρος του, «πλήττοντας την εικόνα του, την περιουσία του, τα πολιτικά του δικαιώματα και τώρα ακόμη και την ελευθερία του».
Σχολιάζοντας το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ρώμης να καταβάλει αποζημίωση στον εκδότη Κάρλο Ντε Μπενεντέτι ύψους περίπου 490 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, η οποία θεωρήθηκε διαβλητή, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι «από την όλη υπόθεση βγήκα εγώ ζημιωμένος, αφού λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, αναγκάστηκα να παραχωρήσω στον Ντε Μπενεντέτι μια εφημερίδα, περιοδικά και ακόμη και ένα χαρτοβιομηχανία. Μας ζητούν να καταβάλουμε αποζημίωση πενταπλάσια της αξίας των μετοχών του οίκου Μονταντόρι που έχουμε στην κυριότητά μας. Είναι αδιανόητο».
Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του Κάρλο Ντε Μπενεντέτι χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι «όπως πάντα, συνεχίζει να προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει ότι κατάφερε να ελέγξει την Μονταντόρι χάρη σε δωροδοκία δικαστικού».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.