Οι αποζημιώσεις θα δοθούν όταν έχουμε πρόσβαση στην ΕΡΤ, λέει η κυβέρνηση
Η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.
Η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι την προηγούμενη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.
Απαντώντας για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα.
Συμπλήρωσε ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ από την πλευρά της ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκκενώσουν το κτίριο.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες» τονίζει σε ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, βάσει του σχεδίου λειτουργίας μεταβατικού φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Σχετικά με τις αποζημιώσεις:
- Στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου θα καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
- Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων.
- Οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442