«Αγκάθι» τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το συνέδριο του Ιουλίου
Σε μία μακρά περίοδο συζήτησης για τα οργανωτικά και τα εσωκομματικά του ζητήματα εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Ιούλιο. Υπό συζήτηση βρίσκονται διάφορες διαφωνίες μεταξύ των εσωκομματικών παρατάξεων, οι οποίες δεν φαίνεται πως θα έχουν επιλυθεί τελεσίδικα έως και την λήξη του συνεδρίου. Σε διαρκή σύσκεψη όλη την εβδομάδα το άτυπο συντονιστικό εννεαμελές όργανο του κόμματος για την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής της 18ης και 19ης Μαΐου.
Σε μία μακρά περίοδο συζήτησης για τα οργανωτικά και τα εσωκομματικά του ζητήματα εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για το συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Ιούλιο.
Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί η αντιστοίχιση του εκλογικού ποσοστού του 27% με την πραγματική βάση του κόμματος, η οποία αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας και για όλη την εβδομάδα το άτυπο συντονιστικό εννεαμελές όργανο της Κουμουνδούρου θα βρίσκεται σε διαρκή σύσκεψη, με αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής της 18ης και 19ης Μαΐου, όπου και θα συζητηθούν και θα επικυρωθούν το καταστατικό, οι πολιτικές θέσεις και η διακήρυξη του νέου κόμματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως θα απουσιάσει την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κροατία, προκειμένου να μιλήσει σε φόρουμ για την κρίση.
Υπό συζήτηση στην Κουμουνδούρου βρίσκονται ακόμη διάφορες διαφωνίες μεταξύ των εσωκομματικών παρατάξεων, οι οποίες δεν φαίνεται πως θα έχουν επιλυθεί τελεσίδικα έως και την λήξη του συνεδρίου.
Η πλευρά της πλειοψηφίας υπό τον κ. Τσίπρα επιθυμεί την διάλυση όλων των συνιστωσών. Στο πλευρό του βρίσκεται μέχρι στιγμής μεγάλη μερίδα του Συνασπισμού (της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και η πλατφόρμα 2010, η οποία συμφωνεί εν πολλοίς με το συνολικό σχέδιο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιφυλακτική στο σημείο αυτό είναι η Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ αντίθετες είναι συνιστώσες όπως η ΔΕΑ και οι Ενεργοί Πολίτες.
Στο θέμα της εκλογής προέδρου, η πλευρά Τσίπρα προωθεί την εκλογή από το συνέδριο. Αυτή την πρόταση δέχεται υπό προϋποθέσεις η πλευρά Λαφαζάνη, με τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας να δηλώνει ότι δεν πρέπει ο πρόεδρος του κόμματος να εκλέγεται από τα μέλη ή ένα αόριστο όργανο και να σημειώνει ότι «κινδυνεύουμε να περιπέσουμε σε ένα αρχηγικό προεδροκεντρικό καθεστώς» και ότι «κάτι τέτοιο, είναι εντελώς ξένο προς τις αντιλήψεις της Αριστεράς, δεν το επιθυμεί κανένας στο ΣΥΡΙΖΑ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεροβασίλη: Οι υποκλοπές έχουν ονοματεπώνυμο – Η Krikel πήρε απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων από τη ΝΔ
- Γρηγορίου: «Μας αφήνει πικρή γεύση η ισοπαλία – Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια»
- Πώς μια παρέα εφήβων δημιούργησε την AI startup του ενός δισ. δολαρίων
- Ο τουρισμός σε Ελλάδα και Μεσόγειο μετρά το κόστος του πολέμου στο Ιράν – Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πορεία
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442