
Σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και ενός ακόμη ατόμου για εκβίαση επιχειρηματία
Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας ακόμη 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Λαχαναγοράς, μετά από καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του. Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι θα κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας ακόμη 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχήτης Λαχαναγοράς, μετά από καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο επιχειρηματίας ανέφερε πως ο 42χρονος, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ, τον απείλησε και ζήτησε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην περιοχή της Λαχαναγοράς, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, παρουσιάστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος επρόκειτο να μοιραστεί το παραπάνω ποσό με 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος και συνελήφθη
Σε ανακοίνωση τυυ υπουργείου Οικονομικών, τονίζεται ότι θα κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις.
«Το υπουργείο Οικονομικών θα κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές από στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού», σημειώνεται.
Το υπουργείο καλεί τους πολίτες, να καταγγέλουν κάθε παρόμοιο περιστατικό άμεσα στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442