Επένδυση 1,4 δισ. ευρώ της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα
Υπεγράφη το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, συμβατικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ, περίπου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Υπεγράφη το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης και κατασκευής της Μονάδας V του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας, συμβατικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ, περίπου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα και η μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Η σύμβαση υπεγράφη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρο Ζερβό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Γεώργιο Περιστέρη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ορυχείων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα).
Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα:
– «Η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την μελέτη και κατασκευή της νέας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5», συμβολίζει όλους τους στόχους για τους οποίους δίνουμε τους τελευταίους οκτώ μήνες καθημερινό αγώνα:
Τον αγώνα για νέες επενδύσεις, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, για νέες θέσεις εργασίας, για συνεχή, απρόσκοπτη, ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία και στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.
Και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: Αυτή η επένδυση είναι μία οριστική, αμετάκλητη «ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και την Εθνική μας Οικονομία. Είναι μία ακόμη «ψήφος εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα προγραμματισμού επενδύσεων αυτού του βεληνεκούς.»
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή που θα έχει η νέα περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας της.
Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν: ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Γεώργιος Περιστέρης και ο CEO της Hitachi Power Europe κ. Klaus-Dieter Rennert.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ιαπωνίας Hiroshi Toda με τη σύζυγό του, ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher – Obermaier, ο περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Μακεδονίας, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442