
Ο μοναχικότερος εραστής του κόσμου
Μια πραγματική ιστορία
Κανείς δεν τον έχει δει ποτέ και το όνομα που το έχουν δώσει είναι 52 Hertz.
Πρόκειται για τη μοναχικότερη φάλαινα του κόσμου αφού καλεί τις θηλυκές σε αυτή τη συχνότητα, ενώ όλες οι άλλες φάλαινες επικοινωνούν στα 15-25 Hertz. Τα καλέσματά του λοιπόν παραμένουν αναπάντητα εδώ και 20 χρόνια με μόνους ακροατές τους επιστήμονες.
Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά του. Ίσως να πρόκειται για το τελευταίο μέλος ενός άγνωστου είδους φάλαινας. Μπορεί να αποτελεί υβρίδιο από το ζευγάρωμα δύο άλλων ειδών ή να έχει κάποια γενετική ανωμαλία που τον υποχρεώνει να καλεί σε αυτή τη συχνότητα.
Σε κάθε περίπτωση όμως με τα χρόνια ωριμάζει (οι επιστήμονες παρατηρούν την αλλαγή στον τόνο της φωνής του), ενώ εξακολουθεί απτόητος να αναζητεί ταίρι.
Και είναι βέβαιο πως μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και θάρρους για όλους τους μοναχικούς ανθρώπους του πλανήτη μας.
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- Συνταγή: Τηγανητό ρύζι με αυγό
- Πάνω από 60.000 ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)























![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442