
Για σκευωρία μίλησε ο Β.Παπαγεωργόπουλος, την Τρίτη η πρόταση του εισαγγελέα
Με την απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα τής έδρας Βασίλη Χαλντούπη.
Με την απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα τής έδρας Βασίλη Χαλντούπη.
Κατά την μαραθώνια απολογία του, που ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκεσε έως τις 3 το απόγευμα, με ενδιάμεση διακοπή μίας ώρας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.
Χαρακτήρισε «παιδικό παραμύθι» τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου, πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, για τον οποίο είπε ότι «έκλεβε» και πριν αναλάβει το δημαρχιακό θώκο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασίας Τσεμπερά, θεωρώντας το πόρισμά της αναξιόπιστο και μίλησε για σε βάρος του σκευωρία με στόχο την πολιτική του εξόντωση.
Διακήρυξε την αθωότητά του προσπαθώντας να αντικρούσει τις βαρύτατες πράξεις που τον βαρύνουν. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παράνομα στην τσέπη μου. Ποτέ δεν έπιασα χρήματα του δήμου στα χέρια. Αν βρούνε ότι έχω έστω ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού θα πέσω από το Λευκό Πύργο», είπε κατά την απολογία του.
Επέμεινε ότι η δημοτική αρχή δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει την υπεξαίρεση, αποδίδοντας ευθύνες στην Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπεραμύνθηκε δε των ισχυρισμών του μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
Κάλυψε τέλος τους κατηγορούμενους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών για τους οποίους παρατήρησε ότι είναι όλοι τους έντιμοι άνθρωποι και προσωπικότητες της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγρότες: Μπλόκο στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας από τους παραγωγούς της Εύβοιας – «Η κυβέρνηση ανακυκλώνει τα μέτρα»
- Η καλή ψυχική υγεία των εφήβων κρύβεται στο… μαξιλάρι
- Γιώργος Λιάγκας: Το ατύχημα που έπαθε στο σπίτι του – Τι λέει ο ίδιος για την περιπέτεια του
- «Φθηνό ρεύμα για όλους» ζητά το ΠΑΣΟΚ – Τι προτείνει
- «Βράζουν» στην Τότεναμ με τον Φρανκ: Εμφανίστηκε να κρατάει κούπα της Άρσεναλ (pic)
- Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τον καθαρισμό του Μόρνου
- «Για αυτό έφυγε ο Ταϊρίκ Τζόουνς» – Η «αναβάθμιση» στον Ολυμπιακό, ο ρόλος του Ομπράντοβιτς και η σχέση με τον κόσμο
- Ήπειρος: Καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ζημιές από ανεμοστρόβιλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442