Σχέδιο εθελουσίας εξόδου στον όμιλο της γαλλικής Figaro
Ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανακοίνωσε ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου το οποίο αφορά το 10% των περίπου 900 εργαζομένων του, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου επενδύσεων, στη σκιά της δυσμενούς συγκυρίας για το σύνολο του γαλλικού Τύπου. Το σχέδιο αφορά εργαζομένους που βρίσκονται σε ηλικία κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και για όσους έχουν συμβάσεις έργου και θα συνοδεύεται από εσωτερικές μετακινήσεις.
Ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανακοίνωσε ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου το οποίο αφορά το 10% των περίπου 900 εργαζομένων του, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου επενδύσεων, στη σκιά της δυσμενούς συγκυρίας για το σύνολο του γαλλικού Τύπου.
Το σχέδιο αφορά εργαζομένους που βρίσκονται σε ηλικία κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και για όσους έχουν συμβάσεις έργου και θα συνοδεύεται από εσωτερικές μετακινήσεις.
Καλύπτει δε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς) του ομίλου Figaro, στην κυριότητα του οποίου περιλαμβάνονται η εφημερίδα το Figaro Magazine, το Madamme Figaro, η ιστοσελίδα LeFigaro.fr και η TV Mag. Το διαφημιστικό τμήμα δεν θίγεται.
Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, που επικαλείται το AFP, η διαδικασία θα ξεκινήσει «από τις αρχές Ιανουαρίου» για τις αποχωρήσεις που θα αρχίσουν το καλοκαίρι.
«Όπως το σύνολο του γαλλικού Τύπου, η Figaro καλείται ν’ αντιμετωπίσει την σημαντική συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς και τα προμηνύματα για μία εξόχως δύσκολη χρονιά το 2013 για τον Τύπο», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος.
Αυτό «το σημαντικό σχέδιο εξοικονόμησης» θα χρησιμεύσει για τη χρηματοδότηση «ενός σχεδίου επενδύσεων» 18 εκατ. ευρώ, το οποίο θα συμβάλλει στη συνέχεια «της ανανέωσης των εκδοτικών προσφορών» για το «πρώτο εξάμηνο του 2013».
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των βίντεο, καθώς και της νέας μορφής της εφημερίδας και του περιοδικού της Figaro, καθώς και μία «εκ βάθρων ανακαίνιση του LeFigaro.fr, που θα δίνει την πρωτοκαθεδρία στις συνδρομητικές υπηρεσίες του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους στο Κουβέιτ
- Γιατί η Ελλάδα δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα – Τι κάνουν οι χώρες της ΕΕ
- Το τέλειο μεσημεριανό για ενέργεια όλη τη μέρα
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές το Σάββατο
- Γιατί σπεύδουν στο «Gerald R. Ford» οκτώ αμερικανοί ντετέκτιβ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442