Έριδες στην Κύπρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Η Κεντρική Τράπεζα διέψευσε πληροφορίες περί μεγάλων διαφορών μεταξύ της κυβερνητικής πλευράς και της τρόικας σε σχέση με το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, σε λακωνική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι προς το παρόν μελετώνται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης του οίκου Pimco.
Η Κεντρική Τράπεζα διέψευσε πληροφορίες περί μεγάλων διαφορών μεταξύ της κυβερνητικής πλευράς και της τρόικας σε σχέση με το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, σε λακωνική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι προς το παρόν μελετώνται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης του οίκου Pimco.
«Σε γενικές γραμμές βρίσκονται στο πλαίσιο των προσδοκιών που διέπουν τις συζητήσεις για το πρόγραμμα. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα Ιανουαρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωσή του υπουργείου, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, αναφέρει ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, που αφορούν κυρίως στην ερμηνεία της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco κατά την εξέταση των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, ωστόσο τόνισε πως δεν ευσταθούν πληροφορίες ότι η τρόικα κατέληξε σε ένα ποσό κεφαλαιοποίησης, που φθάνει στα 13,2 δισ. ευρώ.
«Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε η Pimco γι’ αυτό και τέθηκαν διάφορα ερωτήματα και ζητήθηκαν διευκρινίσεις από την εταιρεία», είπε η κ. Στυλιανού και ανέφερε πως το ποσό που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, που έχει ήδη καθορίσει ως προσωρινό ανώτατο όριο η ίδια η τρόικα στο μνημόνιο.
Θα αποτελούσε έκπληξη εάν το ποσό ανακεφαλαιοποίησης ξεπερνούσε τα 10 δισ. ευρώ, σημείωσε η εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, προσθέτοντας πως δεν αναμένονται εκπλήξεις, ενώ ανέφερε ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί και σήμερα για την παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων από την Pimco.
Σε ερώτηση για το πότε θα ανακοινωθεί το ποσό ανακεφαλαιοποίησης, η κ. Στυλιανού είπε ότι στόχος είναι να υπάρχει απόφαση πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, μεθαύριο Πέμπτη, σημειώνοντας πως θα πρόκειται για έναν προσωρινό αριθμό και ότι το τελικό ποσό που θα χρειασθούν οι τράπεζες θα καθορισθεί όταν η Pimco υποβάλει την τελική της έκθεση, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου του 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Λουκουμάδες
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)





















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442