«Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ» από την Μπετανκούρ, είπε στους δικαστές ο Σαρκοζί
Ο Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε ότι πήρε «ακόμη κι ένα ευρώ» για την προεκλογική του εκστρατεία από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του στους δικαστές που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στη γαλλική εφημερίδα Sud-Ouest.
Ο Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε ότι πήρε «ακόμη κι ένα ευρώ» για την προεκλογική του εκστρατεία από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του στους δικαστές που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στη γαλλική εφημερίδα Sud-Ouest.
Ο Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Μαϊου, κατέθετε την Πέμπτη επί 12 ώρες σε δικαστή για την υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από την 90χρονη σήμερα Λιλιάν Μπετανκούρ.
«Γνωρίζω την οικογένεια Μπετανκούρ από τότε που ήμουν 28 ετών. Σήμερα είμαι 57» είπε ο Σαρκοζί στους δικαστές, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του που δημοσίευσε η Sud-Ouest.
«Έχω κάνει πέντε προεκλογικές εκστρατείες» συνέχισε ο Σαρκοζί αναφερόμενος στο προάστιο Νεϊγί του Παρισιού, όπου είχε διατελέσει δήμαρχος και εξακολουθούν να ζουν η Μπετανκούρ και η κόρη της.
«Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ, δεν τους έδωσα ούτε εγώ και δεν τους ζήτησα ποτέ τίποτα. Δεν θα ξεκινούσα στα 52 μου ως πρόεδρος της Γαλλίας» φέρεται ότι κατέθεσε.
Ο Νικολά Σαρκοζί έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά παραμένει πιθανός υποψήφιος των συντηρητικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2017.
Οι υποψίες για την πιθανότητα παράνομης χρηματοδότησης προέκυψαν πριν από τρία χρόνια όταν μία γυναίκα που εργαζόταν ως λογίστρια της Μπετανκούρ δήλωσε ότι μία ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού έγινε για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.
Η Μπετανκούρ κρίθηκε ότι πάσχει από άνοια το 2006 και το 2011 τέθηκε υπό την κηδεμονία της οικογένειάς της.
Ερωτηθείς για την πνευματική κατάσταση της Μπετανκούρ, ο Σαρκοζί, όπως γράφει η Sud-Ouest, απάντησε: «Όταν την βλέπω δεν διακρίνω κανένα σημάδι [άνοιας)]. Είναι καλοντυμένη, δεν κομπιάζει, δεν λέει ασυνάρτητα πράγματα».
Η οικογένεια Μπετανκούρ είχε ανέκαθεν στενούς δεσμούς με το κόμμα UMP στο οποίο ανήκει ο Σαρκοζί.
Μετά την κατάθεση, ο συνήγορος του τέως προέδρου της Γαλλίας, δικηγόρος Τιερί Ερζόγκ, δήλωσε -χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση- ότι «για τον κ. Σαρκοζί αποφασίστηκε στην πρόοδο της ανάκρισης αυτής να ισχύει ειδικό καθεστώς» ανάμεσα στον ύποπτο και τον απλό μάρτυρα.
Οι Αρχές δεν άσκησαν δίωξη κατά του Σαρκοζί, δεν αποκλείεται όμως μέλλον καθώς μετά την ήττα του στις εκλογές του Μαΐου δεν έχει πλέον την προεδρική ασυλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442