Φωτιά εν πλω στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη ΙΙ»
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο δεύτερο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη ΙΙ», ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας. Η φωτιά επιχειρήθηκε να σβηστεί από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης. Το πλοίο έφτασε με πυκνούς καπνούς στο λιμάνι της Πάτρας, όπου και έδεσε. Φλεγόμενα φορτηγά βγαίνουν στην προκυμαία, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα, εγκλωβισμένες μέσα στις φλόγες βρίσκονται ακόμη τέσσερις νταλίκες.
Τουλάχιστον 17 φορτηγά (τράκτορες με επικαθήμενα) έχουν υποστεί υλικές ζημιές, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα εν πλω στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ», πιθανόν στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.
Η φωτιά, που σβήστηκε με ίδια μέσα από το πλήρωμα, εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ αυτό έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας, με 87 μέλη πλήρωμα, 113 επιβάτες, 18 ΙΧ οχήματα και 92 φορτηγά.
Το «Κρήτη ΙΙ», όταν έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας, αποβίβασε με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα, ωστόσο σε κάποια από τα γκαράζ του πλοίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται ορισμένα φορτηγά.
Στο σημείο, όπου έδεσε το καράβι, είχε φτάσει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας και για προληπτικούς λόγους και ασθενοφόρα.
Αυτή τη στιγμή μέσα στο πρωραίο τμήμα του γκαράζ του πλοίου παραμένουν εννέα φορτηγά οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέσα στο πλοίο εξακολουθούν να υπάρχουν καπνοί και νερά από το σύστημα πυρόσβεσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Κρήτη ΙΙ» μέχρι να γίνει η επιθεώρησή του και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.
Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ, οι επιβάτες για το δρομολόγιο Πάτρα- Βενετία- Πάτρα που δεν εκτελέστηκε έχουν ενημερωθεί και η εταιρεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά τους.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.