Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επιχείρηση για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Επιχείρηση για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη παράνομων μεταναστών ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές γύρω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Έγιναν έλεγχοι σε 63 εγκαταλελειμμένα οικήματα και προσήχθησαν 325 άτομα, από τα οποία τα 202 συνελήφθησαν.

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη παράνομων μεταναστών ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές γύρω από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Έγιναν έλεγχοι σε 63 εγκαταλελειμμένα οικήματα και προσήχθησαν 325 άτομα, από τα οποία τα 202 συνελήφθησαν.

Oι αστυνομικοί συγκέντρωσαν τους μετανάστες στο κτίριο του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής- Πατραϊκής».

Συνολικά 202 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα συνελήφθησαν και οδηγούνται σε κέντρα κράτησης.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας, όπου ελέγχθηκαν παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στο κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας, όπου μετανάστες βρίσκουν προσωρινή στέγη σε ακατοίκητα σπίτια.

Στην Πάτρα μεταφέρθηκαν αστυνομικές δυνάμεις από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις, αλλά και από την Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στους εκτεταμένους ελέγχους, ενώ έξω από το κτίριο της Αστυνομίας βρίσκονταν σε επιφυλακή διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων από ομάδες που αντιδρούν στην επιχείρηση της Αστυνομίας.

Oμάδες αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και τελεί υπό κατάληψη, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την επιχείρηση.

Την Τρίτη, στις 8:30, στην Πάτρα θα βρεθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Απολογισμό διμήνου έκανε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, 2.135 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (459 άτομα), το Μπαγκλαντές (272 άτομα) και την Αλβανία (187 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εθνικές πτήσεις charter και τακτικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο