Στις 26/9 οι εργαζόμενοι θα δώσουν δυναμική απάντηση, λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ
«Η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα από μια δήθεν διαπραγμάτευση προετοιμάζουν το σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ από την πλευρά του το συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζει δυναμική απάντηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προσερχόμενος σε ευρεία σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων του Λεκανοπεδίου Αττικής.
«Η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα από μια δήθεν διαπραγμάτευση προετοιμάζουν το σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενώ από την πλευρά του το συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζει δυναμική απάντηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προσερχόμενος σε ευρεία σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης για τα όσα ετοιμάζονται» την πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 26 Σεπτεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην απόφαση του υπουργού Εργασίας για κατάργηση των συνδικαλιστικών συντάξεων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι «ούτε ένας εν ενεργεία συνδικαλιστής δεν εισπράττει τέτοια σύνταξη» και έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος», στον οποίο, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, συμμετέχουν και «πρόθυμα» μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας όλων των δυνάμεων της εργασίας στον αγώνα «για την απόκρουση της πιο σκληρής, και άδικης επίθεσης που δέχονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι από τις μνημονιακές πολιτικές».
Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων θα κάνουν εξορμήσεις-συσκέψεις με τα πρωτοβάθμια σωματεία στους χώρους δουλειάς για την ενεργοποίηση και συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη και τη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Επίσης στη σύσκεψη «τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα αποδέσμευσης από τα δεσμά των εξοντωτικών και αδιέξοδων πολιτικών των μνημονίων και τη διαμόρφωση μιας αναπτυξιακής και φιλεργατικής πολιτικής που θα δίνει προοπτική και ελπίδα στην κοινωνία και στην οικονομία».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας