Γεμίζουν λόγω οικονομικής κρίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί
Κατά 19% έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με τους δήμους να προχωρούν σε διαδικασίες-εξπρές για την πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν αρχίσει να εκδίδονται από τους δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι σταθμοί με εργαζομένους και να εξυπηρετήσουν τα 57.534 παιδιά που έγιναν τελικώς δεκτά.
Κατά 19% έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν φέτος σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με τους δήμους να προχωρούν σε διαδικασίες-εξπρές για την πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.
Οι σχετικές προκηρύξεις έχουν αρχίσει να εκδίδονται από τους δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι σταθμοί με εργαζομένους και να εξυπηρετήσουν τα 57.534 παιδιά που έγιναν τελικώς δεκτά έναντι 42.000 που αρχικώς καλύπτονταν από τα προϋπολογισθέντα κονδύλια, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Παράλληλα, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για τη φιλοξενία και άλλων 3.500-4.000 παιδιών μετά τη δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που έγινε από το Ίδρυμα Νιάρχου για την ενίσχυση των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Ωστόσο, ακόμη και μετά τις αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού και τη δωρεά, οι θέσεις υπολείπονται των αιτήσεων που κατατέθηκαν για την φετινή χρονιά και ανήλθαν σε 96.130, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,81% σε σχέση με το 2011.
Η αυξητική αυτή τάση κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» ότι το 2010 οι αιτήσεις ήταν 30.846 και το 2011 υπερδιπλασιάστηκαν φθάνοντας στις 67.311.
Σε ό,τι αφορά το οικογενειακό εισόδημα όσων κατέθεσαν αίτηση για τη φιλοξενία των παιδιών
τους στους σταθμούς, για το 42,6% κυμαινόταν ετησίως σε 12-26.000 ευρώ, για το 20,8% ήταν
26.000-40.000 ευρώ, ενώ το 17,2% δήλωσε εισόδημα έως 6.000 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)










![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-127x85.jpg)





![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442