Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ καθώς και στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Χωρίς αξιόλογες μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο πακέτο μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ καθώς και στη συνάντηση που θα έχει αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.
Στις 14:30 γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,13% στις 645,97 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 10 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,36% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,95%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 0,74%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 43 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 37 σε θετικό, ενώ 8 ήταν αμετάβλητες.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ η Γουόλ Στριτ θα είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,58%, στο Παρίσι κατά 0,52% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,36%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,55% και στην Ιταλία άνοδο 0,79%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.783,89 μονάδες με απώλειες 0,63%.
* Στις 48 ανήλθαν οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες που δεν δημοσίευσαν εγκαίρως ισολογισμό εξαμήνου 2012.
Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος ιστορικά, δηλαδή από τότε που θεσπίστηκε η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών των εισηγμένων εταιρειών.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας