Πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας υπέβαλε η Alpha Bank
Η Alpha Bank με επιστολή της στο Χρηματιστήριο την Τρίτη ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας. Ωστόσο, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με την γαλλική τράπεζα.
Η Alpha Bank με επιστολή της στο Χρηματιστήριο την Τρίτη ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας.
Η Αlpha Bank, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η Alpha Bank Α.Ε. (η “Tράπεζα”) ανακοινώνει, ότι υπέβαλλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος. Η Τράπεζα φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
» Η Τράπεζα, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Τραπέζης μετά της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης».
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions