Επιφυλλάσσομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη, απαντά ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία επιφαλλάσσομαι να προσφύγω για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου, απαντά στις αιχμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Καράκωστας. Τονίζει ότι έφυγε από τη Siemens μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον Μ.Χριστοφοράκο.
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία επιφαλλάσσομαι να προσφύγω για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου, απαντά στις αιχμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Καράκωστας. Τονίζει ότι έφυγε από τη Siemens μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον Μ.Χριστοφοράκο.
Στην ανακοίνωση του κ. Καράκωστα αναφέρεται: «Όπως είναι γνωστό ασκώ δικηγορία από το έτος 1968 ανελλιπώς.
» Στο πλαίσιο της άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος και πάντα σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας που το διέπουν, υπήρξα νομικός σύμβουλος πολλών προσώπων, μεταξύ άλλων και της εταιρείας Siemens στην Ελλάδα.
» Το γεγονός αυτό, όχι μόνο δεν το έχω αποκρύψει, αλλά το έχω ο ίδιος δημοσιοποιήσει, καθώς περιλαμβάνεται στο βιογραφικό μου, το οποίο έχω αναρτήσει στην ιστοσελίδα του δικηγορικού μου γραφείου.
» Όπως είναι ευνόητο, για τις νομικές μου υπηρεσίες ελάμβανα τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Με δεδομένο ότι είχα επιλέξει να παρέχω τις υπηρεσίες μου ως νομικός σύμβουλος, όχι από γραφείο εγκατεστημένο εντός της εταιρείας, αλλά από το προσωπικό δικηγορικό μου γραφείο, είχα απευθείας σύνδεση με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, προκειμένου να είμαι σε θέση να παράσχω ευχερώς και αμέσως τις νομικές υπηρεσίες μου.
» Η συνεργασία μου με την Siemens έληξε μετά την ανάληψη της διεύθυνσής της στην Ελλάδα από τον κ. Χριστοφοράκο. Ο κ. Χριστοφοράκος ουδέποτε με δέχθηκε στο γραφείο του, παρά το γεγονός ότι ήμουν νομικός σύμβουλος της εταιρείας και μου κατέστησε με τη συμπεριφορά του σαφές ότι επιθυμεί την απομάκρυνσή μου.
» Επειδή υπό τις παραπάνω συνθήκες η συνεργασία με την εταιρεία είχε καταστεί πλέον αδύνατη, σύντομα μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της εταιρείας από τον κ. Χριστοφοράκο παραιτήθηκα από τη θέση του νομικού συμβούλου.
» Πλην των ανωτέρω ουδεμία άλλη σχέση έχω με την εταιρεία SIEMENS.
» Η επίθεση που δέχομαι τις τελευταίες ημέρες αναμφίβολα με λυπεί βαθύτατα. Ως νομικός, όμως, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία επιφυλάσσομαι να προσφύγω για την αποκατάσταση της τρωθείσας τιμής και υπόληψής μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442