Παράταση δύο μηνών στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων
Παράταση δύο μηνών στην οικονομική επιβίωση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, τα οποία από το τέλος Ιουνίου θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας, Φρόσως Κιάου.
Παράταση δύο μηνών στην οικονομική επιβίωση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, τα οποία από το τέλος Ιουνίου θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, δίνει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας, Φρόσως Κιάου.
Με την γνωμοδότηση αυτή ορίζεται ότι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται κανονικά μέχρι το τέλος Αυγούστου όπου και όπως ορίζει ο νέος Νόμος σταματάει η θητεία των νυν διοικήσεων τους.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ η χρηματοδότηση τους εξαρτάται από την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης τους, τα οποία όμως δεν έχουν εκλεγεί παρά μόνο σε επτά ΤΕΙ της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442