Υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο με οδηγό την υψηλή κεφαλαιοποίηση
Κέρδη 3% περίπου σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση, ενώ στις διεθνείς αγορές είναι στο επίκεντρο η Ισπανία και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί η κλιμάκωση της τραπεζικής κρίσης.
Υψηλά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση, ενώ στις διεθνείς αγορές είναι στο επίκεντρο η Ισπανία και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί η κλιμάκωση της τραπεζικής κρίσης.
Στις 16:15 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,97% στις 526,46 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 61,3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,63% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 0,55%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 1,37%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 52 ήταν σε θετικό έδαφος, 50 σε αρνητικό, ενώ 18 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,30%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,08% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,06%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,03% και στην Ιταλία κέρδη 0,45%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.542,73 μονάδες με απώλειες 1,06%.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.