Μετ’ εμποδίων η προσπάθεια Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς
Λιγοστεύουν όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες να λάβει σάρκα και οστά η εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για προσπάθεια επανένωσης της Κεντροδεξιάς. Στελέχη που προέρχονται από τον χώρο αφήνουν να εννοηθεί ότι εμπόδιο είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και η πολιτική που ακολούθησε μετά την εκλογή του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στ.Μάνος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιστρέψει στη ΝΔ εάν επιστρέψει και ο Κώστας Καραμανλής.
Λιγοστεύουν όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες να λάβει σάρκα και οστά η εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για προσπάθεια επανένωσης της Κεντροδεξιάς. Στελέχη που προέρχονται από τον χώρο αφήνουν να εννοηθεί ότι εμπόδιο είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και η πολιτική που ακολούθησε μετά την εκλογή του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στ.Μάνος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιστρέψει στη ΝΔ εάν επιστρέψει και ο Κώστας Καραμανλής.
Τη Δευτέρα με νέα δήλωσή του ο κ. Μάνος τόνισε πως είναι πρόθυμος να συμβάλει στη δημιουργία ενός ενιαίου φιλευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού μετώπου (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη».
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάνη απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ευρωπαϊκό μέλλον να συνεργαστούν.
«Στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός ψήφισε και έδωσε μια εντολή. Εντολή συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η άρνηση υπακοής σε αυτή την εντολή, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Θέλω να κάνω μία έκκληση έστω και την ύστατη ώρα προς όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουν υποχρέωση να δώσουν κυβέρνηση στην Ελλάδα» δήλωσε, καλώντας «όλες τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον στην Ευρώπη να συνεργαστούν».
«Η συνεργασία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη, οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς» επισήμανε.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Καμμένο το Έθνος αναφέρει ότι έχει κόψει κάθε «γέφυρα» με τη ΝΔ, αλλά βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφήνουν να εννοηθεί ότι συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνον, εάν στην ηγεσία του κόμματος δεν είναι ο κ. Σαμαράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Εκρήξεις συγκλονίζουν την Τεχεράνη – Ισοπεδώθηκαν κατοικίες στην πόλη Ουρουμιγιέ
- Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι μετά από επιδρομή drones
- Έρευνα: Τι σχέση έχoυν οι ασκήσεις cardio με τη μνήμη;
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα
- Πέντε ηγέτες που αναγεννώνται από τις στάχτες τους – Νετανιάχου, Πούτιν, Μερτς, Σάντσεθ, Μακρόν
- Η μια ερώτηση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη σχέση
- Γκαλίπ Νταλάι: «Η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο»
- Απανωτές συλλήψεις για κατασκοπεία στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442