Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

ΕΣΕΕ : Μελέτες για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υλοποιεί την πράξη «Ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρησιακής ικανότητας και της τεκμηρίωσης της ΕΣΕΕ». Η πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. ΟΠΣ: 296250) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ). Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Πράξης διενεργούνται δύο μελέτες με θέμα: […]

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υλοποιεί την πράξη «Ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρησιακής ικανότητας και της τεκμηρίωσης της ΕΣΕΕ». Η πράξη είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (κωδ. ΟΠΣ: 296250) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Πράξης διενεργούνται δύο μελέτες με θέμα: «Εκπόνηση μελέτης για τη διαδοχή και μεταβίβαση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων» και «Επιχειρηματίες σε ανεργία – Δεύτερη Ευκαιρία». Η μεν πρώτη έχει στόχο την ανάπτυξη οδηγού μεταβίβασης για τις Μμε Εμπορικές Επιχειρήσεις και η δεύτερη και κρισιμότερη θα προσπαθήσει να αναδείξει το πρόβλημα της ανεργίας στους μικρομεσαίους έμπορους επιχειρηματίες, το οποίο διαμορφώνει την «κρυφή ανεργία», η οποία δεν καταγράφεται πουθενά.

Γι’ αυτό το λόγο, η ΕΣΕΕ ζήτησε τη βοήθεια των Ομοσπονδιών της, των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των μελών της, στην εύρεση αυτών των περιπτώσεων, ώστε να υποδείξουν μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που:

 Θέλουν να μεταβιβάσουν την επιχείρησή τους (επιχειρηματίες που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης) – μόνο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

-Έχουν ήδη μεταβιβάσει την επιχείρησή τους μετά το 2008 – μόνο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

-Είναι διάδοχοι επιχειρήσεων – μόνο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

– Αναγκάστηκαν να κλείσουν την επιχείρησή τους μετά το 2008, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο σύνολο της χώρας.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας της ΕΣΕΕ θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αφενός μεν στον εντοπισμό και περιορισμό της εργοδοτικής «κρυφής ανεργίας», αφετέρου δε στη συγκρότηση προτάσεων που στόχο θα έχουν να σωθούν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους, όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο