Κέρδη 0,57% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Πέμπτη
Με μικρή άνοδο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, παρά την αρχική σημαντική υποχώρηση της αγοράς, η οποία βρήκε στήριγμα στην απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 747,85 μονάδες (+0,57%).
Με μικρή άνοδο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, παρά την αρχική σημαντική υποχώρηση της αγοράς, η οποία βρήκε στήριγμα στην απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 747,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%.
Ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και τις 730,88 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 1,71%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,677 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 2,02%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των προσωπικών Προϊόντων (+2,00%), του Πετρελαίου (+1,96%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,85%)
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,32%), των Χημικών (-2,09%) και του Εμπορίου (-1,66%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+5,88%), της Marfin Popular Bank(+4,22%), της Εθνικής (+2,13%) και των ΕΛΠΕ (+2,00%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG(-6,75%), της Κύπρου (-4,62%), της Eurobank(-2,91%) και του Τ.Τ (-2,62%).
Ανοδικά κινήθηκαν 92 μετοχές, 55 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σελόντα +21,15%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +20,00%, Altec +20,00% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +20,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Sato -19,30%, Compucon -17,65%, Imperio -16,67% και ΝΕΛ -16,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442